Největší vánoční hysterie teprve přijde

Z aktuálních průzkumů vyplývá, že nákupní horečka přijde až s adventem. Téměř polovina lidí přiznává, že ještě s nakupování vánočních dárku ještě nezačala. Alespoň jeden nakoupený dárek přiznaly celé dvě třetiny dotazovaných žen.

Z aktuálních průzkumů vyplývá, že nákupní horečka přijde až s adventem. Téměř polovina lidí přiznává, že ještě s nakupování vánočních dárku ještě nezačala. Alespoň jeden nakoupený dárek přiznaly celé dvě třetiny dotazovaných žen. Lehkovážnější přístup mužů byl potvrzen více jak polovinou z nich, s tím že pořizování dárků nezačali ani realizovat.

Pouhá pětina Čechů je ochotná utratit za jeden dárek více jak dva tisíce korun. Zhruba patnáct procent plánuje útratu přesahující pět tisíc. Průměrně se investice do jednoho daru pohybuje u většiny respondentů do jedné tisícikoruny.  Téměř všichni si stanovují na útratu za dárky finanční stropy. Podle průzkumů a analýz z posledních let více jak polovina přiznává, že ve skutečnosti za dárky utratili více, než plánovali. Proto se i letos očekává, že reálné výdaje domácností budou o něco vyšší. Vzhledem k ekonomické situaci v dnešní době, si pochopitelně velká část respondentů věří, že stanovenou hranici nepřekročí a snaží se kupovat méně levnějších dárků než v uplynulých letech.

Kromě největších nákupních center, využívají Češi pohodlného nákupu z domova přes internet. Letos jsou hojně atakovány také různé slevové portály. Zájem o speciální zájezdy a zážitkové balíčky na těchto serverech je v období Vánoc znatelný. Zástupci podobných internetových stránek už teď potvrzují nárůst tržeb. Největší hon za dárky je však stále ještě v očekávání a měl by vypuknout od příštího týdne, kdy začíná advent. Kvůli intervenci ČNB a oslabené koruně se předpokládá velký zájem o levné zásoby různých e-shopů, než dojde ke zdražení veškerého spotřebního zboží.

Stránku zatím nikdo nekomentoval.

Do diskuse mohou přispívat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.

leftBg /files/_cache/160x600-0-0-0/bimg/bimg_16/fa455979b436028bb90337d550735a28.jpeg 155 20 left 160 600 1 #wrapper http://www.tattoomania.cz/